*גברים ונשים צעירות, לא להיכנס!*
בהריון מתקדם? בדיוק אחרי לידה? הפוסט הזה בשבילך!
נשים רבות נאלצות לעבור תהליך חתך חיץ בזמן הלידה בעיקר בלידות ראשונות ועם אפידורל, יש לכך סיבה אחת מרכזית, לא תמיד ניתן למנוע מראש את המצב ולכן יש להיות מוכנה אליו לכל מקרה, לדעת מה ההשלכות שלו ואיך לטפל בו במהירות האפשרית, כדי לחזור לשגרת החיים בהקדם ולהצליח להתכופף סוף סוף, (מבלי להרגיש שקרעת את התפר)!
מתנצלת מראש על התיאורים האיומים, לא אשקר לכן, זה גם בדיוק כמו שזה נשמע, אבל זה לא נורא בכלל, מבטיחה לכן! ואם מישהי חוששת מהתהליך, אני יכולה לספר לכן, שגם אחרי לידה כזאת, ככל הנראה שעדיין תרצו ללדת עוד פעם (מספרת לכן מניסיון).
אז היי בנות, אני קורל, ועברתי חתך חיץ, כפול (אוץ'), בלידה הראשונה שלי, אבל הנני כאן ושרדתי כדי לספר לכן שזה באמת לא כל כך נורא כמו שעושים מזה, ויש טיפול מהיר, יעיל וטבעי שהשתמשתי בו בעצמי והוא עזר לי מאוד.
אז למה בעצם עושים חתך חיץ? שמחה ששאלת!
בעיקרון הסיפור הוא כזה, כשהראש/הכתפיים של התינוק רחבים יותר מהמקסימום התרחבות של פתח הנרתיק בזמן הלידה, ישנן 2 אפשרויות: הראשונה היא שתקרעי לכל הכיוונים, צפון דרום בעיקר, ואלוהים יודיע מה יקרה אחר כך = לא מומלץ! והאפשרות השנייה היא, כשיש אחות מיילדת מיומנת, שרואה שהלידה הולכת לכיוון של לקרוע את האיזור, היא תעדכן אותך שהיא מתכננת "לגזור", כן, לגזור עם מספריים, כדי לאפשר לתינוק לצאת בביטחה מפתח הנרתיק, מבלי שהוא יקרע אותך, יותר ממה שחייב..
את כמובן לא חייבת לקבל את זה, ואת יכולה בכיף לבקש מהמיילדת להיקרע לפי מה שהטבע יחליט, כי זו גם אפשרות, אם כי פחות אידיאלית.
להיקרע באופן “טבעי” עלולה לגרום לך לשלם על כך מחיר יקר, בכל תהליך החזרה לשיגרת החיים. החתך "הטבעי" עתיד להגיע אל פי הטבעת, ומפה, שיהיה בהצלחה רבה בלחזור לפעולה שבשיגרה.. You Know..
את חתך החיץ היזום, חותכים בזוית כזאת שלא מגיעה ישירות אל פי הטבעת, אלא, באלכסון, ובכך הפגיעה לרוב לא משמעותית, מה שכן, לאחר הלידה מגיעה רופאה או במקרה אחר רופא חתיך עם התמחות בריקמה, גובלן, סריגה ובאופן כללי בעבודות יד הנוגעות לחוט ומחט, ומתחילה במלכת החזרת הוג'יינה למצב סביר, כי בכל זאת קריעת ים סוף..
דעי לך, חתץ חיץ עם אפידורל ככל הנראה יגרום לך להרגיש רק תחושה של “שרפה” או “כוויה” אבל לא ממש כאב התואם למצב ללא אפידורל.
איך להימנע במידת האפשר מחתך חיץ?
לפי ההבנה שלי, הדבר היחיד שיכול להועיל פה הוא שימוש בשמן שקדים או שמנים המיועדים לריכוך פתח הנרתיק, “חברה סיפרה לי” (לא באמת) שלא משנה כמה שמן שמו לה, בכל זאת נאלצו לגזור אותה.. ולכן אני לא מאמינה בזה במיוחד.
מה שכן, ישנה אפשרות לקיים “עיסוי” פירנאום מקדים החל משבוע 36 כדי לצמצם את הנזק ככל האפשר, אבל העיסוי הזה זה לא דבר כל כך נחמד, ולא מחייב שיעזור.
אז נתפרנו, אוקיי, מה עכשיו? איך אני אוהבת את השאלות שלך תאמיני לי!
מדובר בקרע תפור וכואב, שלוקח לו שבועיים עד חודש ימים להחלים, וזה מאוד תלוי בך, ואיך את מטפלת באיזור. בבית החולים ממליצים לשטוף את האיזור פעם ביום במים וסבון, ורק במים לאחר כל ביקור בשירותים, ולייבש ככל הניתן.
אבל יש אנשים גאונים בעולם הזה שמפתחים מוצרים מדהימים, שעוזרים כל כך בעיניין שלשמו התכנסנו! ואני קיבלתי את המוצר שהציל לי את החיים, מהחברה הכי טובה שלי שרכשה את המוצר עבורי, שהביא להחלמה שלי תוך שבוע! שזה שיא מטורף ובמהלך השבוע הזה גם יכולתי לתפקד רגיל, בגלל שכל האיזור פחות כאב והיה גמיש יותר בזכות תרכובת השמנים שיש בתרסיס בו השתמשתי.
פרוטוקול הטיפול סופר פשוט ומהיר לאחר הלידה:
- לרחוץ במקלחת את האיזור עם סבון החיטוי מעודד ההחלמה,
- לייבש בעדינות וביסודיות את האיזור.
- להתיז 1-3 פעמים את תערובת השמנים בתרסיס, פעמיים ביום, או כמה שמרגיש לך נעים, את כבר תדעי מה נכון לך כשתשתמשי..
- תוך יומיים כבר תרגישי שיפור משמעותי! ותתקרבי למועד ההחלמה בצעדי ענק.
אז לא נלך סחור סחור, יש מוצר טוב, עם המלצה מטורפת ממקור ראשון ובמחיר נגיש + יש לי עסק של מתנות לידה = פשוט לגלות אותו לעולם של נשים שצמאות למוצר שבאמת יעזור להן..
אני מאמינה שהאחריות שלי בעולם הזה היא גם לגלות לנשות העולם דברים מגניבים שמקלים על החיים, והנה אני מיישמת הלכה למעשה את העיניין.
אני מזמינה אותך לדאוג לעצמך לקראת הלידה מניסיון אישי ולקחת איתך את הסט לחיטוי וזירוז החלמה של בייבי טבע כבר בתיק לבית החולים, כי לסבול זה לא באמת הקטע שלנו (אולי רק טיפה), בכל זאת המציאו גם את האפידורל כדי להקל עלינו האמהות ולאפשר לנו ללדת שוב ושוב בלי טראומות (מיותרות)..
מקווה שעזרתי ושלא זיעזעתי אתכן יותר מידי,
אוהבת
קורל ♥