10 טיפים לשגרת יום מוצלחת בחופשת לידה

10 טיפים לשגרת יום מוצלחת בחופשת לידה

*כ- 5 דקות קריאה.

שלום לכם הורים יקרים, כבר התרגלתם לטייטל החדש אמא ואבא? אם לא, זה ממש בקרוב יגיע אני מבטיחה לכם..

הגעתם לשלב מאתגר בחיים, אתם בוודאי כבר מרגישים את זה בעצמכם, אבל תודו שזה הרבה יותר נעים לדעת שככה זה אצל כולם ולמזלנו יש גם לא מעט טיפים ושיטות להתמודד עם התקופה הזו ולהפיק ממנה את המירב.

הטיפול בתינוק הקטן והחדש שלכם בשבועות והחודשים הראשונים היא קריטית בעיקר עבורכם ההורים, זו תקופה שאתם לומדים לראשונה להיות הורים, עם כל המשתמע מכך, יש כאן התמודדות מורכבת עם מציאות חדשה שמשלבת רגשות מעורבים של שמחה, אושר, פחד ואפילו חרדות שלא הכרתם.

 

אבל אל דאגה! במאמר הזה אני מציגה לכם מספר טיפים ועצות להתמודדות עם הלילות הקשים, בכי, הנקות, ומצבים אחרים שצצים עם תינוק קטן בבית, כדי להעביר את התקופה הזאת בצורה הטובה והמועילה ביותר עבור האמא והאבא יחד.

 

  • נסו לקיים שגרת יום קבועה ככל הניתן, אפילו תכתבו את שגרת היום ביומן או בדף על המקרר. תינוקות אוהבים עקביות וצפיות. הם לומדים שכשיש עקביות ופעולה מובילה לפעולה בשגרת היום, הם מרגישים ביטחון וודאות לגבי החיים שלהם. באופן הזה תוכלו להשיג שליטה ביום שלכם ולקבל תינוק רגוע ונינוח.

 

  • תדאגו לשמור על שעות האכלה/הנקה ושינה של התינוק, עקביים ככל האפשר. דבר שיאפשר לתינוק לסגל לעצמו זמני שינה מוגדרים, ושנת לילה רציפה ככל האפשר. דבר שיאפשר לכם ההורים גם לקיים שיגרת חיים בהתאם לזמני השינה והערות של התינוק ותמיד להיות ערוכים להאכלה בזמן.

לדוגמא:" התינוק שלנו אוכל בדרך כלל כל 3 שעות, בשעות 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, בלילה הוא קם פעמיים, ב1:00 וב4:00."

"התינוק שלנו ישן בין 9:00-10:00, בין 11:00-13:00, בין 14:00-16:00, בין 17:00-19:00 אחר כך אנחנו עושים לו מקלחת ומאכילים אותו, ואז הוא נרדם לשנת הלילה וקם לאכול פעמיים.."

*ציון הדברים הידועים, יאפשר לכם לייצר שגרת יום סביבם ותמיד להיות ערוכים.

 הנה 10 הטיפים לשגרת יום מוצלחת בחופשת הלידה:

  • תשנו כשהתינוק ישן, גם אם זו רק שינה קצרה של רבע שעה, היא חשובה ומועילה להחלמה של האמא ולשמירה על השפיות של שני ההורים. אמהות טריות נוטות לפעמים להזניח את עצמן בנושא השינה והן שוכחות שהן חייבות להחלים מהלידה כדי לחזור לשגרת חיים פעילה ובריאה. חשוב שתעניקו לעצמכן את כל מה שאתן באמת צריכות כדי שאחר כך, תהיה לכן את היכולת לתת מעצמכן לאחרים.

ייצרו עבורכם זמני שנ"צ קבועים כעוגנים ביומן ושיהיה בכל יום מישהו עם התינוק כדי לתת לכן היולדות להחלים ולאבא ותפקד.

לדוגמא: בכל יום בין השעות 13:00-14:00 האבא ישן צהריים, ובין 14:00-15:00 (בין ההאכלות של התינוק ובזמן שנת הצהריים שלו) את ישנה צהריים. שימו כיסוי עיניים, כנסו למיטה שלך, ותנו לגוף שלכם להירגע. בכל יום תדעו שיש לכם את האפשרות לישון צהריים גם אם הלילה היה לא קל לשניכם, דבר שיעניק לכם רוגע וביטחון בנושא השינה של עצמכם.

עם הזמן הלילות יהיו קלים יותר וזמני הערות של התינוק ארוכים יותר. אז תתאימו את הצרכים שלכם בלו"ז בהתאם.

  • צאו לטיול יומי בעגלה בסביבת הבית בכל בוקר עם התינוק - לאוויר הצח ולתנועה קלה. הטיול מייצר עבור התינוק את ההבנה שעכשיו בוקר, שעכשיו זה זמן טיול ופעילות, דבר שעוזר לו לגבש את זמני הערות והשינה שלו בהתאם לצורת החיים שלכם.

לדוגמא: "התינוק שלנו לרוב ער בשעות 8:00-9:00" - זה הזמן לצאת לטיול ולאפשר לו גירוי מהסביבה כדי לגבש את זמן הערות והשינה שלו ביום ובלילה. 

  • ארגנו מראש תיק החתלה – ודאו לפני כל יציאה מהבית בבוקר או אפילו לילה לפני, שיש מספיק טיטולים ומגבונים בתיק, שקית אטומה לטיטולים מלוכלכים (אם אין פח בסביבה), משחת החתלה, 2 החלפות בגדים מלאות, שמיכה, 2 טטרות, סינר הנקה או בקבוק עם 3 מנות תמ"ל וכל פריט או מוצר שאתם צריכים ומשתמשים בו עבורכם ועבור התינוק.
  • קבעו עוגנים של "זמן לעצמך" עבור שניכם, בשגרת היום. עוגנים כמו: לעשות מקלחת מפנקת בערב, לשתות קפה עם חבר/ה בבוקר, לשבת לארוחת צהריים עם אמא שלך, להתקשר לחבר/ה קרוב/ה, לצאת לאימון וכו.. בעיקרון תכניסו ללו"ז כל דבר שעושה לכם טוב על הלב ומתאפשר לכם במסגרת שגרת החיים החדשה שלכם.
  • ארגנו את סביבת התינוק - ודאו בכל חזרה מטיול הבוקר שהאזורים בהם הוא נמצא, נקיים, בטוחים ויש בהם צעצועים שמתאימים לשלב ההתפתחות שלו. הרחיקו חפצים ואביזרים שעשויים להיות מסוכנים עבור התינוק ודאגו שמה שיכול להיכנס לפה של התינוק מחוטא ונקי כראוי.
  • מי מאכיל מתי? – אמהות שלא מניקות או שואבות, יכולות לחלוק את זמני ההאכלות של התינוק, בהתאם לשגרת החיים החדשה. קבעו מראש מי מאכיל את התינוק מתי ותאפשרו לעצמכם גמישות מסוימת כמובן במידת הצורך.
  • תחזוקת הבית בחופשת לידה- לאחר הלידה תבחינו שהבית דורש הרבה יותר טיפול ותחזוקה ממה שהתרגלתם אליו. הכביסות, הכלים, העיקורים של מוצרי התינוק, הבישולים, הקניות והנקיונות יגדלו ואתם צריכים להיות ערוכים לכך עם זמן מיועד לכך. עזרה נוספת בבית כמו מנקה קבועה ואפילו עזרים כמו רובוט שואב ושוטף, כלי ניקוי וחיטוי שמקלים על תהליך הניקיון, עזרים קלים לתפעול ועוד. תגלו שהזמן שלכם יקר מאוד ושהוא אוזל מאוד מהר. תדאגו להקל על עצמכם ככל האפשר ולנהל שגרת יום שכוללת זמני תחזוקת הבית מוגדרים בלו"ז כדי שתמיד הבית יהיה מנוהל ומתוחזק שלכולם יהיה נעים ורגוע לחיות בו.
  • טקס שינה הוא אלמנט משמעותי עבור התינוק ומעניק לו ביטחון שעכשיו זה הזמן לישון, שעכשיו לילה, וכל עוד תהיו עקביים בטקס השינה שמתאים לכם, כך התינוק ירגיש יותר רגוע ונינוח לקראת השינה. דוגמאות לטקס שינה: עמעום האורות בבית, מקלחת נעימה, שיר/סיפור, דיבור מרגיע, לספר לתינוק מה עשיתם יחד היום ואיך הרגשת, חיבוק, נשיקה, השמעת רעש לבן עם דופק עד ההירדמות ולילה טוב..

 

כמה טיפים נוספים לשגרת יום מוצלחת

איך מרגיעים תינוק בוכה? קחו אותו בזרועותיכם בתנוחת "נמר על העץ" (מניחים את התינוק על הבטן, על גבי האמה בזרוע שלכם ועם הראש לכיוון פנים המרפק) או עור לעור, שירו לו שיר ערש מונוטוני או תשימו לו "רעש לבן" עם פעימות לב ביוטיוב, רצוי גם לעשות תנועות קלות של הליכה או לטפוח על גבו טפיחות קלות, תתנו לו חום ואהבה עם המון סבלנות. סביר להניח שזה יפתור את העניין. אם התינוק ממש בוכה וצורח, צריך לבדוק מה מפריע לו.

* חשוב להבין שבכי הוא הדרך היחידה של התינוק לתקשר איתנו. יש לגלות סבלנות ולנסות להבין למה הוא בוכה – האם הוא רעב/כואב לו משהו/מציק לו משהו/הוא עייף וכו'. עם הזמן תפתחו את ההבנה והניסיון ותלמדו לזהות את הסיבות בעצמכם בנוגע לאיזה בכי אומר איזה צורך. תוודאו שכל הצרכים הבסיסיים של התינוק מסופקים - שהוא נקי, לא רעב, לא חם או קר לו מדי. טפלו בצרכי הבסיס לפני שתבדקו סיבות מורכבות יותר לבכי.

בקשו עזרה וכמה שיותר! לא תמיד תצליחו להרגיע לבד את התינוק, לא תמיד תהיו מספיק ערניות לתפקד, ולא תמיד תהיה לכן מספיק אנרגיה כדי לקיים שיגרת יום, לנהל את הבית ואת החיים בכלל. קראו לבן/בת הזוג או למישהו קרוב שיוכל להחזיק את התינוק ולטפל בו כדי שתוכלי לנוח, להתקלח, לישון, לצאת עם חברה להתאוורר, לצאת לקנות משהו. לעתים זה הפתרון היחיד וזה ממש בסדר.

 

אז אלו היו 10 הטיפים שלי לשגרת יום מוצלחת בחופשת לידה עבור האמא והאבא יחד, 

לטיפים נוספים ומידע חיוני להורים טריים, אתם מוזמנים לצפות בעמוד הבלוגים שלנו כאן באתר ולהינות משפע של ידע ומידע מניסיון אישי שלי ושל בעלי כהורים לשני נסיכות, ועוד אחת בדרך.. 

מאחלת לכם המון סבלנות, כוחות והנאה מהתינוק החדש והמקסים! נשמח לעזור בכל שאלה, תוכלו לכתוב לי בעמוד האינסטגרם שלנו ונשמח לעזור לכם באהבה גדולה,

בברכה,

קורל בנימינוב ♥